Евакуація тварин з Екопарку під Харковом відновилася – засновник

Евакуація тварин з Екопарку під Харковом відновилася – засновник

Укрінформ
Після триденної перерви через постійні обстріли евакуація тварин із Фельдман Екопарку під Харковом відновилася.

Про це повідомив у своєму Фейсбуці засновник комплексу, народний депутат Олександр Фельдман, повідомляє Укрінформ.

«Рятувальні операції тривають! Незважаючи на постійні обстріли, нашій команді вдалося прорватися на територію Екопарку та вивезти групу тварин: песців, каракалів, борсука. Тепер ми на один крок ближче до мети: щоб жодна наша тварина не залишилася в небезпечній зоні», - заявив Фельдман.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська майже повністю зруйнували Фельдман Екопарк, який знаходиться за харківською кільцевою дорогою у Дергачівському районі. Комплекс знаходиться на лінії вогню з першого дня вторгнення, через руйнування вольєрів деякі тварини розбіглися, багато тварин загинули, зокрема, потомство білих тигрів, пантер, ягуарів. Під час обстрілу загинули троє працівників Екопарку, які приїжджали годувати тварин.

Евакуація великих хижаків була однією з найбільших проблем, в Екопарку навіть розглядали варіант із присипанням тварин, проте на допомогу прийшли колеги та волонтери з Харкова та інших регіонів країни. Частину тварин поселили у Харківському міському зоопарку. Півтора десятки котячих вивезли до Дніпра, звідти вони вирушають до інших міст, зокрема на захід України та до Києва. Також вирішується питання з вивезенням 5 бурих ведмедів та інших тварин. Ведмедів готові прийняти у «Синевирі».

А 9 квітня стало відомо, що окупанти вкрали моркву та капусту, які призначалися для годівлі тварин. За словами директора Екопарку, на початку місяця люди, які представилися російськими військовослужбовцями, забрали овочі та інші продукти для тварин на 50 тис. грн. Поліція розпочала кримінальне провадження за статтею «крадіжка».

Читайте також: Евакуацію тварин із екопарку під Харковом призупинили через інтенсивні обстріли

24 лютого президент росії путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: Фейсбук Фельдман Екопарк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-