У Вінниці розробили віртуальний довідник для внутрішньо переміщених осіб

У Вінниці розробили віртуальний довідник для внутрішньо переміщених осіб

Укрінформ
У Вінниці розробили віртуальний довідник для внутрішньо переміщених осіб, який допоможе прибулим зорієнтуватися після приїзду до міста.

Про це повідомляє Вінницька міська рада, передає Укрінформ.

«У довіднику зібрана корисна інформація для людей, які, рятуючись від небезпеки, залишили свої оселі та переїхали до Вінниці. Перш за все, у ньому роз'яснюють, куди звертатись для тимчасового поселення. Крім того, є розділ, де зазначається, як діяти переселенцям, якщо вони бажають залишитись у Вінниці, яку допомогу можуть отримати та як її оформити», - йдеться у повідомленні.

У довіднику також міститься інформація про те, які потрібно мати документи та куди звертатись, щоб отримати статус ВПО, адресну державну допомогу, допомогу від міжнародних партнерів, житлову субсидію та пільги. А також відомості, де можна взяти одяг, речі, отримати медичну допомогу, безкоштовні перукарські послуги тощо.

Довідник можна завантажити на офіційному сайті Вінницької міської ради.

Читайте також: Опалювальний сезон триває у регіонах, які масово прийняли переселенців

Як повідомлялося, станом на 11 квітня, у Вінниці на тривале проживання зареєструвалися 18,5 тисячі переселенців із зон бойових дій, близько 5,5 тис. із них – це діти.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок масштабного вторгнення до України. Війська рф обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-