Мера Немирова за стрілянину з автомата взяли під варту на 60 днів

Мера Немирова за стрілянину з автомата взяли під варту на 60 днів

Фото
Укрінформ
На Вінниччині міського голову Немирова, який улаштував стрілянину з автомата після конфлікту з волонтером, узяли під варту на 60 днів. 

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області, передає Укрінформ.

«Вінницький міський суд 9 квітня обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою міському голові міста Немирів, який підозрюється у грубому порушенні громадського порядку із застосуванням вогнепальної зброї (ч. 4 ст. 296 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Наразі тривають слідчі дії.

Читайте також: У британському парламенті заговорили про ордер на арешт путіна

Як повідомлялось, інцидент стався 7 квітня. Місцевий волонтер повідомив у поліцію про те, що очільник м. Немирова на території міської ради стріляє з автоматичної зброї. За словами потерпілого, він, як представник волонтерської організації, приніс до мерії гуманітарну допомогу для ЗСУ: каремати та інші речі. Й між ним та головою міста виник конфлікт. Під час суперечки мер погрожував волонтеру фізичною розправою, завдав кілька ударів та вистрелив у повітря з автомата.

Санкція ч. 4 ст. 296 статті КК України(хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, якщо вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для завдання тілесних ушкоджень, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Наразі міським головою Немирова є 57-річний Віктор Качур.

Фото: Фейсбук Вінницького міського суду Вінницької області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-