У закарпатському Тячеві, що є містом-побратимом Бучі, провели скорботний захід за загиблими

У закарпатському Тячеві, що є містом-побратимом Бучі, провели скорботний захід за загиблими

Укрінформ
У закарпатському Тячеві, що є містом-побратимом Бучі, провели скорботний захід за загиблими: люди запалювали світку памяті та молилися за замучених росіянами людьми на Київщині.

Про це повідомили у Фейсбуці Тячівської міської ради, передає Укрінформ.

"Тячів та Бучу поєднують 15 років дружніх відносин, співпраці, спільні культурні та спортивні заходи. Ми зустрічалися, обмінювали досвідом, підтримували один-одного, будували спільні плани. Російські окупанти знищили плани мирної розбудови громади, понівечили інфраструктуру міста та оселі наших друзів. Все, що залишила за собою російська армія, ніколи не забути. Ніхто не забуде і не пробачить", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в рамках скорботного заходу тячівці запалили свічку памяті за замученими на Київщині людьми. Також пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання.

В рамках заходу священники провели панахиду, також спільно виконали "Молитву за Україну".

Як повідомляв Укрінформ, після звільнення Київської області світ облетіли фото убитих російськими загарбниками мирних жителів Бучі, Ірпеня, Гостомеля та інших населених пунктів. Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоврядування, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох з них зв'язані руки, є сліди катувань, вбиті вони пострілами у потилицю. За інформацією міської влади, всього в Бучі наразі, станом на 9 квітня, було вбито 360 цивільних осіб, серед яких мінімум 10 дітей.

Читайте також: Наразі є дані про 360 убитих цивільних у БучіДенісова

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок масштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-