До Запоріжжя з Мелітополя виїхало 12 автобусів з евакуйованими

До Запоріжжя з Мелітополя виїхало 12 автобусів з евакуйованими

Укрінформ
У бік Запоріжжя виїхали 12 автобусів з евакуйованими мелітопольцями і мешканцями Мелітопольського району.

Про це у Фейсбуці повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

"Нарешті 12 автобусів, які евакуюють мелітопольців і мешканців Мелітопольського району, виїхали в бік Запоріжжя!" - написав він.

Федоров нагадав, що понад 3 дні російські військові блокували «зелений» коридор і не давали автобусам в’їхати у Мелітополь, а позавчора взагалі забрали транспорт, який віз гуманітарну допомогу. Однак завдяки допомозі на всіх рівнях української влади - заступника керівника Офісу Президента Кирила Тимошенка, віцепрем’єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, народного депутата Сергія Мінька, голови Запорізької обласної військової адміністрації Олександра Старуха та його заступниці Злати Некрасової, які вели переговори з російською стороною, - автобуси вдалося повернути.

Міський голова Мелітополя зауважив, що весь цей час, поки окупанти блокували автобуси, сотні сімей щодня збирались біля орієнтовного пункту виїзду з маленькими дітьми та речами й чекали на евакуацію. Як повідомлялось, російські окупанти не впускають автобуси до Мелітополя. Евакуація здійснювалась біля Північного виїзду з міста.

Читайте також: У суботу працюватимуть 10 гуманітарних коридорівВерещук

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок масштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-