З харківського «Фельдман-Екопарку» до Дніпра вивезли 15 тварин

З харківського «Фельдман-Екопарку» до Дніпра вивезли 15 тварин

Укрінформ
З харківського зоопарку “Фельдман-Екопарк”, який обстріляли окупанти, вже вивезли півтора десятка котячих; ще треба вивезти п'ятьох бурих медведів та інших тварин.

Про це повідомляє пресслужба Дніпровської міськради, передає Укрінформ.

“Дніпро наразі є логістичним центром з перевезення тварин із Харкова. Далі вони відправляються до інших міст, зокрема на захід України, до Києва, – які зголосилися прийняти тварин”, – розповів під час виїзної пресконференції заступник міського голови Михайло Лисенко.

За його словами, складність процесу перевезення у тому, що Екопарк розташований близько до ворожих військ, і там постійні обстріли.

Евакуація тварин із харківського «Фельдман-Екопарку»/Фото Микола М'якшиков, Укрінформ

Він показав тигра, якому близько двох років, його вивезли останнім з котячих. Сьогодні ввечері він поїде до Києва. Наразі звідти вивезено вже півтора десятка котячих.

Личенко також додав, що у планах - вивезти з Екопарку ще п’ять бурих ведмедів, а також інших тварин, які там залишаються. Тварини у Дніпрі не затримаються, оскільки тут для їхнього утримання немає пристосованих місць. Під час таких коротких перетримок у місті тварин годують, поять.

Крім того, комунальне підприємство «Зооконтроль» продовжує допомагати у перетримці домашніх улюбленців переселенців та військових, які нині воюють, і нема з ким залишити тварину.

Читайте також: В Ужгородському скансені народилося козеня, назвали Байрактаром

“До нас привозять тварин з тих місць, де ведуться бойові дії. Люди не полишають їх. Поки власники підшукують житло, тварини перебувають у нас. Потім їм віддаємо. Нині через наше підприємство пройшло вже понад 80 собак переселенців, військових, а також наших колег – харківського комунального підприємства для тварин”, – розповіла начальниця відділу реєстрації КП «Зооконтроль» Ірина Пономаренко.

За словами співробітниці КП, сьогодні був отриманий вантаж в одну тонну від «UA Animals» і київських волонтерів. Цю допомогу розподілять і серед інших притулків для тварин. Раніше таку гуманітарну допомогу отримали з Франкфурта, Львова.

Як повідомляв Укрінформ,окупанти майже повністю зруйнували "Фельдман-Екопарк" під Харковом. Тварин погодилися прийняти три міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-