Lifecell частково відновив у Бучі мобільний зв’язок за допомогою Starlink

Lifecell частково відновив у Бучі мобільний зв’язок за допомогою Starlink

Укрінформ
Оператор Lifecell за допомогою системи супутникового інтернету Starlink частково відновив мобільний зв’язок у звільненій від загарбників Бучі, що в Київські області.  

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна служба спеціального звʼязку та захисту інформації України. 

"У звільненій від окупантів Бучі Київської області Lifecell частково відновив мобільний зв’язок за допомогою підключення двох базових станцій до системи супутникового інтернету Starlink", - йдеться в повідомлені.

В службі зазначаються, що за добу Інтернет-провайдери України зафіксували 132 випадки пошкодження мереж або недоступності обладнання.

Наразі фахівці Укртелекому відновлюють пошкодження магістралі, через яке могло спостерігатися перевантаження каналів у Херсонській та Одеській областях.

Читайте також: Уряд США доправить в Україну ще п'ять тисяч терміналів Starlink для Інтернету

"Концерн радіомовлення, радіозвʼязку та телебачення продовжує здійснювати телевізійне та радіомовлення з метою забезпечення українців оперативною й об’єктивною інформацією про ситуацію в країні. Супутникове мовлення працює стабільно", - додали в Держспецзв’язку.

Як повідомляв Укрінформ, Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA попередила про отримання нових небезпечних електронних листів з темою "№1275 від 07.04.2022".

Листи містять HTML-файл, відкриття якого призведе до створення на комп'ютері архіву з файлом під назвою «Щодо фактів переслідування та вбивства працівників Прокуратури з боку російських військових на тимчасово окупованих територіях.lnk".

Його відкриття, своєю чергою, призведе до можливості хакерів отримати повний контроль над вашим комп'ютером і загрожує крадіжкою конфіденційної інформації, пошкодженням даних та комп’ютерних систем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-