На Луганщині зруйноване майже все залізничне сполучення, жителів закликають поспішати з евакуацією

На Луганщині зруйноване майже все залізничне сполучення, жителів закликають поспішати з евакуацією

Укрінформ
Луганська ОВА закликає місцевих мешканців не зволікати з евакуацією, оскільки ситуація загострюється і майже все залізничне сполучення зруйноване.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Він пояснив, що на Луганщині майже все залізничне сполучення зруйноване, тому залишається можливість пускати поїзд із Новозолотарівки до вокзалів Донеччини. Але й у сусідній області рашисти двічі за останній тиждень цілили по рейках. На щастя, обидва рази вдалося швидко відремонтувати.

Гайдай зауважив, що однак, може настати мить, коли не вдасться відремонтувати, а автобусами багато людей за день не вивезеш.

Читайте також: З Луганщини сьогодні евакуювали понад 1400 людей

«Рятуйте свої життя – ми щодня вивозимо людей. Не завжди вдається, як от вчора із Попасної та Гірського. Але спробуємо врятувати їх сьогодні – ще і ще. Лисичани, сєвєродончани – збирайте найнеобхідніші речі та евакуюйтесь. Життя набагато дорожче за телевізор чи шафу. Не зволікайте – автобуси на вас чекають у місцях зборів», - звернувся керівник області до жителів Луганщини, які ще залишаються в регіоні.

Як повідомлялося, 7 квітня на Луганщині із небезпечних населених пунктів, які постійно обстрілюють російські загарбники, евакуювали понад 1300 мирних жителів.

Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської загарбницької армії різною зброєю - системами залпового вогню «Торнадо - С», «Град», авіабомбами та ін. У регіоні зруйновано багато житлових будинків.

На Луганщині для евакуації цивільних у п’ятницю, 8 квітня, погоджено п’ять гуманітарних коридорів - із Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Попасної, Гірської громади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-