На Херсонщині частина фермерських господарств приступила до посівної

На Херсонщині частина фермерських господарств приступила до посівної

Укрінформ
Фермерські господарства Херсонщини приступили до посівної попри дефіцит пального, тиск з боку російських загарбників, заміновані поля, конфісковану сільгоспвиробничу техніку.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив заступник голови Херсонської ОВА Дмитро Бутрій.

«Частина фермерських господарств приступила до посівної. Є проблеми з паливно-мастильними матеріалами. Є господарства, де позабирали техніку (російські загарбники – ред.)», - зазначив він.

На фермерів тиснуть, змушуючи до співпраці, проте наразі немає інформації, що хтось на таке погодився.

Ще є проблема замінованих полів, сказав Бутрій.

«Є питання з поливом. Тому що на сьогодні Північно-Кримський канал – він... не контролюється. У господарствах, які розташовані в районі Каховського магістрального, там наповненість є, полив буде», - зазначив Бутрій.

За його словами, нічим наповнити рисові чеки – води немає.

Бутрій підкреслив, що наразі не готовий оприлюднювати ніякої конкретної інформації про фермерські господарства та про ситуацію з огляду на безпеку, адже люди працюють на тимчасово захопленій території.

Читайте також: На Херсонщині окупанти викрали ще одного депутата обласної ради

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники викрадають мирних жителів області, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти. Доля багатьох мирних громадян невідома вже багато днів.

Міжнародний комітет Червоного Хреста закликає направити представників для надання гуманітарної допомоги незаконно затриманим мирним громадянам у Херсонській області, фіксації місця їхнього перебування та сприяння припиненню тортур та якнайшвидшому звільненню з тюремних камер.

Читайте також: Російські загарбники відібрали медикаменти, які волонтери везли у Херсон

В Херсонській області жителі регулярно проводять мирні акції протесту проти російського агресора. Російські військові застосовують силу та зброю проти людей, є поранені та затримані.

У населених пунктах області - проблеми з доставкою продуктів харчування та ліків.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-