У Кам'янці-Подільському для переселенців проводять екскурсії Руською брамою

У Кам'янці-Подільському для переселенців проводять екскурсії Руською брамою

Укрінформ
У Кам’янці-Подільському започаткували проведення екскурсії Руською брамою для вимушених переселенців.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Національний історико-архітектурний заповідник «Кам'янець».

«Працівники НІАЗ «Кам’янець» спільно з Товариством шанувальників фортифікацій ознайомили гостей міста - тимчасово переселених осіб - з пам‘яткою архітектури національного значення Руською брамою», - йдеться у повідомленні.

Відвідувачам представили експозицію «Оборонні споруди Старого міста» та провели екскурсію територією об‘єкта. Натомість діти долучилися до стрільби з лука, змагань «Полювання на бика» та «Допоможемо монаху біля требушету». Гостей також частували подільською кашею.

Наступна зустріч запланована на 14 квітня.

Комплекс Руської брами розташований на правому березі річки Смотрич з південного боку Старого міста в долині каньйону. Його будівництво розпочалось у XV ст., у 40-50-х роках XVI ст. в процесі ремонтно-будівельних робіт було сформовано потужний оборонний комплекс, що складався із мурів, башт та шлюзів, які перетинали каньйон та завершували систему укріплень південно-західного напрямку. У першій чверті ХІХ ст. брама втратила оборонну функцію, а її приміщення почали використовуватись для господарських потреб.

Читайте також: У Львові почали облаштовувати перше контейнерне містечко для переселенців

До нашого часу в комплексі Руської брами збереглися Наскельна башта (Вартова), Прибрамна башта, передукріплення, надбрамна башта, напівбашта з галереєю, Прибережна башта, казематна куртина, мури.

Фото: Фейсбук НІАЗ "Кам'янець"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-