На Харківщині почалася сівба, засіяли вже 2,5 тисячі гектарів

На Харківщині почалася сівба, засіяли вже 2,5 тисячі гектарів

Укрінформ
Аграрії Харківщини попри бойові дії в окремих районах почали сівбу, вже посіяли ранніх зернових і зернобобових культур на площі майже 2,5 тисячі гектарів.

Про це повідомила в Телеграмі пресслужба Харківської військової адміністрації, передає Укрінформ.

«На сьогодні в Харківській області вже посіяли майже 2,5 тисячі гектарів ранніх зернових та зернобобових культур. Аграрії Харківщини зроблять усе можливе, щоб досягти високих показників врожаю зерна та олійних культур. Але навіть якщо середня врожайність буде менша, внутрішню потребу ми точно зможемо задовольнити», - вважає голова ОВА Олег Синєгубов.

За даними адміністрації, загалом цієї весни в області мають намір засіяти близько 60% від тієї площі, яка була у планах до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

«Наші аграрії – справжні герої сучасності. У надскладних умовах намагаються проводити весняну посівну кампанію, адже на їхніх плечах продовольча безпека. Рівень готовності до посівної аграріїв дуже високий», - зазначив Синєгубов.

Читайте також: Україна точно прогодує себе, але рф може спричинити продовольчу кризу в світіШмигаль

За даними профільного департаменту обладміністрації, на всіх територіях, де не відбуваються активні бойові дії, аграрії готові сіяти. Наразі інформацію про початок посівної надають 5 районів області.

Як повідомляв Укрінформ, за даними ОВА на ранок 7 квітня, за останню добу Харківщину та обласний центр обстріляли 48 разів.

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-