Із Дергачів на Харківщині через постійні обстріли виїхали вже дві третини жителів

Із Дергачів на Харківщині через постійні обстріли виїхали вже дві третини жителів

Укрінформ
Із м. Дергачів Харківської області через постійні обстріли російськими військами виїхало вже дві третини жителів. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться в репортажі Суспільного.

«Містечко Дергачі, що під Харковом, залишили вже дві третини жителів. Евакуаційні автобуси звідси йдуть щоранку: людей везуть до Полтави або Польщі. Виїжджати посадовці рекомендують через усе більшу кількість російських снарядів, які щодня падають на місто», - йдеться в матеріалі.

Голова Дергачівської громади В’ячеслав Задоренко зазначає, що за інформацією, яку отримує з різних джерел, про вторгнення саме в Дергачі наразі не йдеться, і накопичення військ окупантів саме на цій ділянці немає, однак обстріли не припиняються.

«Наша громада – фронтова громада, наближена до кордону з росією. Вчора по місту порозбивали високовольтні лінії, електропідстанції. У зв’язку з тим, що почастішали, стали більш інтенсивними обстріли по житлових частинах громади, ми рекомендуємо людям виїздити на більш безпечні території», - говорить Задоренко.

Читайте також: У Дергачах на Харківщині авіаударами пошкодили церкву і стадіон

Як повідомляв Укрінформ, м. Дергачі щоденно обстрілюють із окупованого смт Козача Лопань у Дергачівському районі. Козачолопанський, Токарівський, Проходівський, Русько-Лозівський старостати та Цупівка Прудянського округу Дергачівської громади залишаються окупованими. Зв’язку з цими територіями немає, продовжити там гуманітарну роботу рашисти не дозволяють.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують та вбивають мирне населення.

Фото: objectiv.tv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-