У Вінниці провели операцію на відкритому серці однорічній дитині

У Вінниці провели операцію на відкритому серці однорічній дитині

Укрінформ
У Вінниці вперше провели операцію на відкритому серці однорічному хлопчикові з Миколаєва.

Про це повідомив у Телеграмі голова Вінницької ОВА Сергій Борзов, передає Укрінформ.

«Якщо чотири роки тому у Вінниці ми провели першу таку операцію дорослому, а рік по тому в другому центрі, то безумовно сьогоднішня - це сенсація. Адже дитяча кардіохірургія є одною з найскладніших. В Україні було 8 медцентрів, які виконували подібні операції на серці у дітей. Тепер з’явився дев’ятий – у Вінниці», - пояснив провідний кардіохірург України Василь Лазоришинець. 

Зазначається, що операція на відкритому серці однорічного хлопчика з Миколаєва тривала 4 години: на 16 хвилин серце дитини зупинили - за нього працював апарат штучного кровообігу. Готувались медики до неї близько двох тижнів, звозивши необхідне обладнання. 

Читайте також: В Україні пошкоджені 279 лікарень, 19 повністю зруйновані – Ляшко

"У Вінниці тепер всього є достатньо для операції. Частину обладнання ми привезли, частина обладнання для дитячої кардіохірургії є. Наступного тижня плануємо другу операцію на відкритому серці", - додав Лазоришинець. 

Як повідомлялось, Міністерство охорони здоров'я України закликало спілку Joint Commission International позбавити російські лікарні золотого стандарту якості охорони здоров’я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-