У Херсон доставили гуманітарний вантаж – медпрепарати

У Херсон доставили гуманітарний вантаж – медпрепарати

Укрінформ
У Херсон вдалося доставити гуманітарний вантаж – медпрепарати для важких хворих, які розподілять по лікарнях.

Про це у Фейсбуці написав міський голова Херсона Ігор Колихаєв, передає Укрінформ.

«Гуманітарний вантаж, про який я вам казав кілька днів тому, прибув до Херсона. Праця волонтерів та друзів нашого міста недаремна, і від вашого імені я дякую за допомогу всім причетним! Що буде з вмістом цієї передачі? Вся вона розійдеться лікарнями, де ці медпрепарати чекають найважчі хворі. Інших подробиць не буде для уникнення неприємностей», - повідомив міський голова, не уточнивши при цьому ні кількості вантажу, ні інші деталі.

Він попросив від містян не вимагати неможливого. І нагадав, що місто перебуває у жорсткій окупації, і все, що робиться, виходить з ризиком для людей і техніки.

Колихаєв наголосив, що Місто-герой Херсон залишається українським і головна його цінність – містяни.

Раніше він повідомляв, що друзі з Дніпропетровщини зібрали для Херсонщини необхідний вантаж, який успішно дійшов до Миколаєва та очікує на доставку до Херсона.

Як відомо, на Херсонщині жителі регулярно проводять мирні акції протесту проти російського агресора. Російські військові застосовують силу та зброю проти людей. Вони викрадають мирних жителів області, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти. Доля багатьох мирних громадян невідома вже багато днів.

Читайте також: Жителі Херсона вийшли на мітинг проти російської агресії та «хнр»

Міжнародний комітет Червоного Хреста закликають направити представників для надання гуманітарної допомоги незаконно затриманим мирним громадянам у Херсонській області, фіксації місця їхнього перебування і сприяння припиненню тортур та якнайшвидшому звільненню з тюремних камер.

Багато населених пунктів Херсонщини залишаються без електрики, води та газу, область потребує медпрепаратів.

Читайте також: На Херсонщині російські військові катують викрадених людей - журналіст

24 лютого президент рф путін почав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-