Житомир пропонує виключити з Угоди мерів білоруські міста – мер

Житомир пропонує виключити з Угоди мерів білоруські міста – мер

Фото, відео
Укрінформ
Житомирський міський голова Сергій Сухомлин ініціював виключення з Угоди мерів білоруські міста. 

Про це він повідомив у відеозверненні, передає Укрінформ.

«Багато років тому Житомир приєднався до глобальної ініціативи "Угода мерів". Вона - про клімат, про майбутнє наших дітей. Серед підписантів цієї угоди - міста із різних країн, і в тому числі, з білорусі. Це мери тих білоруських міст, звідки злітали літаки чи де базувалися російські війська; з яких запускають ракети, у тому числі й по Житомиру», - зазначив Сухомлин.

За його словами, Житомир був одним із перших міст, яке приєдналося до цієї ініціативи. Нині Житомир став першим містом в Україні, яке вимагає виключити з Угоди мерів білоруські міста.

Міський голова додав, що Україна, де нині триває війна, замість мерів білоруських міст чує ракети, які звідти випускають.

Угода мерів - це найбільший у світі рух за збереження клімату та енергії на місцевому рівні. Європейська ініціатива об'єднує тисячі місцевих органів влади, які добровільно взяли на себе зобов'язання по досягненню кліматичних і енергетичних цілей ЄС. Її підписанти зобов'язуються вжити заходів для досягнення скорочення викидів парникових газів в ЄС мінімум на 40% до 2030 року і виробити спільний підхід до вирішення проблеми пом'якшення наслідків зміни клімату та адаптації до них.

Із 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-