Із Запорізької області евакуювали понад 200 тисяч людей

Із Запорізької області евакуювали понад 200 тисяч людей

Укрінформ
Запорізька область є зразковою в питанні організації евакуації населення з районів, постраждалих від бойових дій, або районів, близьких до лінії зіткнення.

Про це, як повідомляє у Телеграмі ЗОВА, сказав директор Департаменту з питань цивільного захисту населення Андрій Булавінов, передає Укрінформ.

"Завдяки спільній роботі структурних підрозділів Запорізької обласної військової адміністрації, районних військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування, органів поліції, ДСНС, Червоного Хреста, волонтерів, закладів охорони здоров’я на теперішній час евакуйовано всього 205 826 осіб, у тому числі залізницею – 120 674, автомобільним транспортом – 85 152, у тому числі 21 184 дітей", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Бердянську російські загарбники заблокували роботу гуманітарного центру

Таких показників вдалося досягти завдяки належним чином налагодженій роботі з інформування переміщеного населення щодо таких важливих питань, як місця старту гуманітарних колон для відправлення до безпечних районів області, телефонів екстрених та соціальних служб, а також алгоритмів пошуку рідних та друзів.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 6 квітня, працюватимуть для евакуації мирного населення 11 гуманітарних коридорів.

5 квітня за допомогою гуманітарних коридорів з Маріуполя та Бердянська до Запоріжжя на власному транспорті доїхали 2216 осіб. З них, зокрема, 1496 осіб з Маріуполя, та 720 людей з міст Запорізької області: Пологи, Василівка, Бердянськ, Мелітополь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-