На Тернопільщині локалізували забруднення води аміаком після ракетного удару

На Тернопільщині локалізували забруднення води аміаком після ракетного удару

Укрінформ
Тернопільські рятувальники локалізували забруднення місцевої водойми, куди після вчорашньої ракетної атаки потрапив аміак.

Про це передає Укрінформ із посиланням на повідомлення у Фейсбуці начальника ОВА Володимира Труша.

«Забруднення води у Кременецькому районі локалізовано. Наразі всі населені пункти, крім села Сапанів, можуть користуватися водою для побутових потреб. Обласний лабораторний центр проводить забір води та ґрунту кілька разів на день. У селі Сапанів, яке розташоване біля річки Іква, ситуація не змінилась. Там досі показники шкідливих речовин перевищують норму», - написав Труш.

Читайте також: На Тернопільщині локалізували витік аміаку, спричинений уламками ракети

Він також зазначив, що керівники району та громади зустрілися з мешканцями села, роз'яснили наслідки ракетного обстрілу та дали рекомендації щодо поводження з водою та ґрунтом.

До села вже підвезли питну воду.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні увечері у Тернопільській області уламки ракети, збитої українськими силами ППО, пошкодили резервуари з мінеральними добривами. Унаслідок витоку аміаку забруднено ґрунт і воду в ріці Іква.

Спеціалісти зазначають, що екологічні наслідки не є критичними і протягом трьох-чотирьох днів ситуація стабілізується.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-