В Іванків та Сукачі на Київщині доставили гуманітарну допомогу

В Іванків та Сукачі на Київщині доставили гуманітарну допомогу

Фото
Укрінформ
Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій спільно з партнерами доправило гуманітарну допомогу до звільнених смт Іванкова та села Сукачі на Київщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мінреінтеграції.

Зазначають, що 5 квітня, за ініціативи віцепрем‘єр-міністра-міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук було доставлено гуманітарну допомогу для мешканців звільнених смт Іванків та села Сукачі, що на Київщині.

Доставку гуманітарного вантажу було організовано Мінреінтеграції у співпраці з міжнародною благодійною організацією “Фонд Добра та Любові” та народною депутаткою України Ольгою Василевською-Смаглюк.

Київська обласна військова адміністрація сприяла безперешкодному переміщенню гуманітарного конвою територією області.

«Ми повинні зараз максимально забезпечити мешканців звільнених населених пунктів, де окупанти штучно створили гуманітарну кризу, усім необхідним. Щоб наші люди мали доступ до базових потреб та послуг. Це є одним із пріоритетних завдань, які стоять перед Урядом. Я дякую усім, хто долучився до збору і доставлення цього гуманітарного вантажу», - зазначила Верещук.

Відтак, 8 автомобілів доправили понад 16 тонн гуманітарної допомоги, яка складається із продуктів харчування та засобів гігієни.

Читайте також: Із Буковини в Бучанський район Київщини відправили 5 тонн продуктів та ліків

Частину вантажу - індивідуальні набори для громадян - доставили безпосередньо по домівках. Окрему допомогу отримав жіночий психоневрологічний диспансер селища Сукачі.

У міністертсві зазначають, що відповідну допомогу залучили у співпраці з Help Ukraine Center. Василевська-Смаглюк забезпечила налагодження комунікації з місцевими жителями та вивчення їх потреб. Своєю чергою, міжнародна благодійна організація “Фонд Добра та Любові” взяла на себе функцію довозу відповідної допомоги до Києва, фасування та її роздачу цивільному населенню смт. Іванків та села Сукачі.

Читайте також: На Київщині проводять зачистку та розмінування у звільнених від ворога містах і селах

Крім того, Іванківській районній лікарні було передано два надсучасних швейцарських авто швидкої допомоги.

Як повідомлялося, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були звільнені від російських загарбників. У звільнених містах та селах зафіксовано масові вбивства росіянами цивільних осіб. Зокрема, у звільненій від загарбників Бучі виявили братську могилу, де поховали майже 300 чоловік, по вулицях лежать десятки тіл, деякі з них із зав'язаними руками.

Фото: minre.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-