На Луганщині за добу поліція задокументувала 51 обстріл рф

На Луганщині за добу поліція задокументувала 51 обстріл рф

Укрінформ
У Луганській області поліція задокументувала 51 обстріл загарбників із мінометів, ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіації щодо низки міст області.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба Національної поліції України (НПУ) поінформувала у Телеграмі.

«Минулої доби, 4 квітня, поліцією задокументовано 51 обстріл з мінометів, ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіації по містам Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне, Кремінна, Попасна, Гірське, Золоте, Новодружеськ. Є загиблі серед місцевих мешканців», - уточнюється у повідомленні.

Зазначається, що унаслідок цих обстрілів було пошкоджено об’єкти цивільної інфраструктури і життєзабезпечення.

«Під час евакуації людей з міст Сєвєродонецька та Лисичанська під обстріл у м. Новодружеську потрапила евакуаційна колона, в якій було пошкоджено один автобус, люди поранень не зазнали. Попри обстріли вдалося евакуювати близько 1 000 місцевих мешканців, з міст Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Кремінна та Гірське», - поінформували правоохоронці.

За інформацією Національної поліції України, через обстріли залишаються знеструмленими 535 трансформаторних підстанцій, без світла - 30 населених пунктів: 13 частково та 17 - повністю.

«Без води залишаються повністю Рубіжне, Попасна, Сєвєродонецьк, частково Гірська громада та Лисичанськ. Загалом без газопостачання 36 населених пунктів, з них 30 повністю та 6 частково», - уточнюється у повідомленні.

Читайте також: У Сєверодонецьку агресор знищує будівлі Східноукраїнського нацуніверситету ім. Даля - Гайдай

Як повідомлялося, з обстрілюваної Луганщини у вівторок вже евакуювали майже 900 мирних мешканців.

24 лютого президент рф путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-