На Чернігівщині родина підірвалася на російській протитанковій міні

На Чернігівщині родина підірвалася на російській протитанковій міні

Укрінформ
Родина медичного працівника з села Припутні Чернігівської області підірвалася на протитанковій міні, яку залишили росіяни, - двоє осіб загинули, ще двоє перебувають у реанімації.

Про це повідомляє Чернігівська обласна прокуратура на своїй сторінці в Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Прилуцькою окружною прокуратурою Чернігівської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні від 02.04.2022 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством)", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, військовослужбовці збройних сил російської федерації, в порушення вимог Женевської конвенції про захист цивільного населення, залишили вибуховий пристрій неподалік с. Припутні Ічнянської ОТГ Прилуцького району. 1 квітня близько 20-ї години сім'я працівника медичної допомоги поверталася з хутора Безбородьків в село Припутні. Проте за 30-50 метрів до понтонної переправи автомобіль, яким вони рухалися, підірвався на протитанковій міні.

"Батьки загинули на місці. Їхні діти, 1995 та 2008 р.н., в реанімації в тяжкому стані", - зазначили в прокуратурі.

Як повідомляв Укрінформ, учора, 4 квітня, до деблокованого Чернігова прибула перша партія гуманітарної допомоги, яка включала в себе ліки та потужні генератори.

Фото: Фейсбук Чернігівської обласної прокуратури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-