На Сумщині вже немає захоплених росіянами населених пунктів, іде їхня зачистка

На Сумщині вже немає захоплених росіянами населених пунктів, іде їхня зачистка

Укрінформ
На території Сумської області вже немає захоплених росіянами населених пунктів, однак досі в регіоні лишаються окремі групи ворожих військ, іде їхня зачистка.

На кордоні з боку росії продовжуються скупчення техніки і сил рф, повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький в ефірі єдиного інформаційного марафону низки телеканалів, передає Укрінформ.

«На даний момент окупованих населених пунктів немає, росіяни вивели основну частину своєї техніки, бронетехніки, артилерію за межі Сумської області на територію російської федерації. Але залишаються ще поодинокі підрозділи, невеликі групи російських військових - зараз їх виловлюють, добивають наші ЗСУ спільно з Територіальною обороною. Іде зачистка всієї території області», - сказав він.

За словами очільника Сумщини, українськими бійцями було знайдено і ліквідовано декілька ворожих підрозділів, забрано трофейну техніку, серед якої медичний «Тигр», «Тайфун», танки, бойові машини піхоти тощо.

«Поки що говорити про те, що територія області повністю на 100% звільнена від російських військ, ми не можемо, але основна частина відійшла», - пояснив Живицький.

Він також розповів, що росіяни підірвали міст через річку Сейм і тим самим відрізали можливості для відходу іншим своїм же підрозділам, які не встигли вийти.

Голова ОВА зауважив, що зараз відносно територією небезпеки залишається Конотопський район, решта території області зачищена, проте наголосив, що прикордонний статус області, яка має 564 км кордону з загарбницькою росією, не дозволяє заспокоюватися, загроза залишається.

«Є велике скупчення російської бронетехніки, систем залпового вогню, автомобілів зв’язку на території рф уздовж кордону України. Вони зараз вантажать підбиту і непрацюючу техніку на залізничні платформи, очевидно відправлятимуть на ремонт. Але не відводять повністю війська від кордону вздовж Сумської області, тому все одно ситуація залишається напруженою, у будь-який момент ми можемо очікувати їхнього повернення, тому йде процес укріплення регіону», - поінформував Живицький.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська російських загарбників обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Українські сили оборони гідно дають відсіч ворогу, звільнили захоплені росіянами населені пункти Київщини та частково Сумщини й Чернігівщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-