Зачистка та розмінування Київщини: ситуація в області станом на 4 квітня

Зачистка та розмінування Київщини: ситуація в області станом на 4 квітня

Укрінформ
У звільнених від загарбників населених пунктах на Київщині проводиться зачистка та розмінування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк у Телеграмі.

Так, протягом доби на території Київщини рятувальники виявили 4886 вибухонебезпечних предметів. Після закінчення зачистки та розмінування комунальні служби почнуть відновлювати критичну інфраструктуру. Працює спеціальна обласна моніторингова група, що фіксує наслідки агресії росії та знищення цивільної інфраструктури.

Згідно з повідомленням, в Обухівському, Бориспільському, Білоцерківському, Фастівському районах ситуація контрольована. Триває робота з прийому, зберігання та направлення гуманітарних вантажів. Налагоджений дистанційний освітній процес. Підприємства агропромислового комплексу проводять весняно-польові роботи. Сили оборони – у підвищеній боєготовності.

У громадах Бучанського району, що перебували під російською окупацією, проводяться роботи з розмінування, відновлення критичної інфраструктури – газо-, електропостачання, зв'язку, направляється гуманітарна допомога.

Територія Броварського району повністю контрольована. В окремих населених пунктах через проведення бойових дій завдано значних ушкоджень інфраструктурі та житловому фонду. Зокрема, це території Великодимерської, Калитянської та Баришівської громад.

Була проведена оцінка пошкодження магістрального газопроводу Дашава – Київ – Брянськ, що проходить по с. Залісся. Після проведення ремонтних робіт буде відновлено газопостачання до населених пунктів.

У Калитянській ОТГ триває робота з відновлення інфраструктурних об`єктів та житлових будинків.

Ситуація у Вишгородському районі залишається напружена, але контрольована. Продовжується робота з укріплення обороноздатності району.

В Іванківській, Димерській та Поліській громадах – гуманітарна катастрофа, відсутній зв‘язок, електропостачання, продукти харчування та ліки. Здійснюються заходи щодо нормалізації ситуації в громадах, відновлення інфраструктури.

Славутич має потребу в продуктах харчування, пальному та медикаментах.

Як повідомляв Укрінформ, ворог відступив із Київщини. ЗСУ звільнили від російських загарбників понад 30 населених пунктів у Київській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-