Сьогодні евакуація буде з Маріуполя та Луганщини – Верещук

Сьогодні евакуація буде з Маріуполя та Луганщини – Верещук

Відео
Укрінформ
Гуманітарні коридори у понеділок, 4 квітня, працюватимуть для евакуації населення з Маріуполя та населених пунктів Луганщини.

Про це повідомила на брифінгу віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції окупованих територій Ірина Верещук, передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні працюватиме гуманітарний коридор з Маріуполя до Запоріжжя. Маршрут працюватиме для приватного транспорту", - сказала Верещук.

Вона додала, що 15 автобусів для евакуації маріупольців уже виїхали із Запоріжжя до Маріуполя.

Крім того, Верещук повідомила, що делегація Міжнародного Комітету Червоного Хреста планує продовжити рух до Маріуполя з міста Мангуш разом із сімома автобусами.

За її словами, також продовжується евакуація людей з міст Сєверодонецьк, Попасна, Лисичанськ, Рубіжне та с. Нижнє Луганської області.

Евакуацію на сьогодні заплановано з п’яти населених пунктів області, погоджено п’ять маршрутів, повідомив у Телеграмі керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«4 квітня знову працюватимуть п’ять гуманітарних коридорів, спробуємо евакуювати звідти, куди вчора обстріли не дозволили дістатися», - написав очільник області.

Він назвав ці п’ять маршрутів евакуації: Рубіжне – Бахмут (маршрут Рубіжне – Сєверодонецьк – Лисичанськ – Бахмут); с. Нижнє – Бахмут (маршрут Нижнє – Гірське – Лисичанськ – Бахмут); Сєверодонецьк – Бахмут (маршрут Сєверодонецьк – Лисичанськ – Бахмут); Попасна – Бахмут; Лисичанськ – Бахмут.

Керівник ОВА нагадав, що вчора, 3 квітня, не змогли евакуювати людей з деяких міст області.

«Сподіваюсь, що «режим тиші» сьогодні буде не умовним, як учора, коли ми не змогли вивезти людей з Попасної, Нижнього, Гірського. З Рубіжного люди виїхали лише на власному транспорті. Тож іще раз спробуємо евакуювати звідти, куди минулої доби російські обстріли не дозволили дістатися. Автобуси та вантажі з гуманітаркою вирушили за п’ятьма маршрутами», - зазначив Гайдай.

Він додав, що евакуація проводиться безкоштовно – як автобусами, які прямують до поїздів, так і безпосередньо поїздами.

«Виїжджайте, поки це більш-менш безпечно. Не чекайте тієї миті, коли можливості дістатися до вас уже не буде», - наголосив Гайдай.

Верещук наголосила, що загарбники постійно порушують режим тиші та обстрілюють гуманітарні колони на Луганщині. Попри це, мужні поліцейські, військові та водії під керівництвом голови Луганської обласної ВЦА продовжують допомагати евакуюватись цивільному населенню.

Як повідомлялося, через гуманітарні коридори, відкриті для евакуації населення 3 квітня, вдалося вивезти 2 694 людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-