З Луганщини за день евакуювали майже 1500 жителів

З Луганщини за день евакуювали майже 1500 жителів

Фото, відео
Укрінформ
Попри обстріли, з Луганщини за день вдалося евакуювати майже 1500 мешканців Лисичанська, Кремінної, Сєвєродонецька.

Про це повідомляє у Фейсбуці голова Луганської обласної військової адміністрації, передає Укрінформ.

"Разом із Патрульною поліцією, релігійною організацією та волонтерами сьогодні вдалося відправити на Захід країни півтори тисячі людей. З Лисичанська - 1000 осіб, 146 - з Кремінної, 308 сєвєродончан", - ідеться у повідомленні.

Зазначають, що жителям Рубіжного, Попасної та Гірської громади загарбники виїхати не дали. З Рубіжного проскочили лише 10 осіб на власному транспорті.

При цьому центральна частина Рубіжного захоплена російським агресором і люди там - заручники, їх насильно депортують до інших окупованих міст. Під щільними обстрілами перебувають Попасна та Гірська громада, звідки не вдалося вивезти жодної людини.

Для тих, хто залишився у вільних містах Луганщини, було завезено декілька тонн гумдопомоги, патрульні поліцейські вже розвозять її по бомбосховищах.

В ОВА нагадують, що евакуація з області триває, автобуси чекають щоранку, ще є можливість подбати про себе і про дітей.

Як повідомлялося, з 24 лютого за вказівкою президента рф путіна розпочалося повномасштабне вторгнення російських військ в Україну.

Загарбники обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-