У Високопіллі на Херсонщині немає світла й води, у людей закінчується їжа

У Високопіллі на Херсонщині немає світла й води, у людей закінчується їжа

Укрінформ
Жителі селища Високопілля, що на Херсонщині, не мають водопостачання, світла, газу, у багатьох закінчилася їжа.

Про це поінформувала уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Третій тиждень в окупації жителі селища Високопілля. Люди залишаються без водопостачання, світла, газу, у багатьох закінчилася їжа. По селищу постійно ведеться вогонь окупантів,. багато будівель повністю зруйновано», - уточнила Денісова.

За її словами, рашисти грабують, викрадають та вбивають мирних мешканців, вони відбирають у громадян документи та мобільні телефони.

Денісова поінформувала, що під постійними обстрілами ворожої артилерії - Станіславська громада.

«Селище зі знаменитими глиняними скелями, які туристи назвали українським Гранд каньйоном. Станіслав - напівзруйнований. Немає зв'язку з іншими селами громади. Знищено більшість будинків і школу. Люди змушені жити в розбитих хатах, ховатися в підвалах», - заявила вона.

Український омбудсман уточнила, що громадяни благають про можливість евакуюватися, але загарбники не дають людям виїхати.

За її даними, села на захоплених територіях Херсонщини наразі живуть без зв’язку, електрики, ліків, із пограбованими магазинами та зруйнованими хатами, тощо.

Денісова наголосила, що терор мирних жителів - воєнний злочин, визначений Статутом Міжнародного військового трибуналу та Римським статутом Міжнародного кримінального суду, та порушення норм Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни.

«Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти вчинення РФ військових злочинів і злочинів проти людяності та порушень прав людини в Україні», - уточнила вона.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-