Росіяни застосували зброю проти мирних демонстрантів у Каховці, є поранені

Росіяни застосували зброю проти мирних демонстрантів у Каховці, є поранені

Відео
Укрінформ
У тимчасово захопленій Каховці на Херсонщині російські військові застосували силу проти мирних демонстрантів, є поранені.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє Телеграм-канал Каховка.ІНФО.

«У місті чути автоматні черги, вибухи гранат. Схоже, що розганяють мітинг, який був запланований на сьогодні на 11:00», - йдеться у повідомленні.

У мережах повідомляють про використання світлошумових гранат і «смердючої погані». Людей били ногами, є поранені, пишуть місцеві жителі.

Раніше у місцевих групах повідомляли, що 3 квітня об 11-й годині люди збираються на мітинг заради миру, за єдність України «Каховка – це Україна!».

Як повідомлялося, 1 квітня в приміщення Каховського міськвиконкому ввійшли кілька десятків озброєних військових російської федерації разом з деякими місцевими жителями. Всіх працівників міськвиконкому, які на той час були на робочих місцях, зібрали в залі засідань, відібрали мобільні телефони та повідомили, що міська влада, яка зараз організовує всю роботу в громаді, не справляється зі своїми обов'язками. Військові рф повідомили, що від сьогодні "керувати" містом буде Павло Філіпчук.

Крім того, загарбники призначили на посаді «своїх людей»: керувати поліцією призначено якогось Олега Баховця, а водоканал "очолив" якийсь Олег Гаврилюк.

Працівникам міськвиконкому, які були у приміщенні, запропонували співпрацювати із загарбниками, інакше всі будуть звільнені. Керівництво Каховської міської територіальної громади відмовилося від такої пропозиції.

Мера Каховки Віталія Немерця російські загарбники усунули від керівництва, погрожуючи зброєю.

Філіпчук ще нещодавно жив у російському місті Сочі, але за кілька днів до нападу на Україну повернувся до Каховки. Після повернення він зайнявся видачею продуктових пайків від росіян. До 2020 року Філіпчук був депутатом облради від опозиційного блоку, був головою бюджетної комісії.

У 2015 році на сесії Каховської ради тоді нардеп Сергій Хлань, який нині є депутатом облради і захищає Україну зі зброєю в руках, вдарив Філіпчука ковбасою.

На Херсонщині жителі проводять мирні акції протесту проти російського агресора, російські військові застосовують силу та зброю проти людей, є поранені та затримані. Також російські загарбники викрадають жителів області, представників місцевої влади.

24 лютого президент росії путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-