Як організувати дистанційне навчання на окупованих територіях - думка політолога

Як організувати дистанційне навчання на окупованих територіях - думка політолога

Укрінформ
Потрібно створити адміністрації дистанційного навчання для окупованих територій.

Як передає Укрінформ, про це написав у Фейсбуці херсонський політолог Володимир Молчанов.

«Навчальний процес в школах організовано дистанційно, але лише там, де залишилось місцеве самоврядування в українському правовому полі. Натомість варто окупантам розгромити місцеві ради та виконкоми, і зникає фінансування субвенцій, а слідом заклякне і навчання», - зазначив Молчанов.

Досі не визначений формат вступних іспитів замість ЗНО, також коментує він.

На думку експерта, потрібно створювати адміністрації дистанційного навчання для тимчасово окупованих територій з всебічною фінансовою і методичною підтримкою закладів для недопущення вакууму, в якому ворог намагатиметься всунути свої програми.

Як повідомлялося, на думку депутата Херсонської облради Сергія Хланя, потрібен алгоритм дій керівників та працівників шкіл на тимчасово окупованих територіях. Необхідне роз’яснення, як готувати випускників на тимчасово окупованих територіях, тому він закликав уряд негайно розробити інструкції для освітян.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині російські загарбники викрадають жителів області: посадових осіб, депутатів, громадських активістів, журналістів. У Херсоні розробили єдину форму для подання інформації про викрадених, зниклих людей і факти мародерства.

24 лютого президент рф путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Суспільне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-