Загарбники контролюють тільки частину Рубіжного - голова області

Загарбники контролюють тільки частину Рубіжного - голова області

Відео
Укрінформ
Російські загарбники контролюють тільки частину Рубіжного Луганської області, українські війська ведуть бої за місто.

Про це голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Позиції ЗСУ в Рубіжному залишилися без змін... Частина міста контролюється орками, частина міста - нашими захисниками, і місто вони не віддають», - заявив очільник області.

Він зазначив, що міський голова Сергій Хортів, який переметнувся на бік окупантів, не має повноважень, тому що у Рубіжному введена військово-цивільна адміністрація з іншим керівником.

«Я не спілкувався давно з цим мером, він зник відразу, як почалася війна. Знаю, начебто він хотів передати ключі від міста оркам. Але річ у тім, що місто отримало статус військово-цивільної адміністрації, там є керівник. Тому, відповідно, ніхто жодних ключів, повноважень, жодних печаток вже передати не може, це юридично неможливо», - заявив Гайдай.

Він додав: «Мер-зрадник не може здати Рубіжне кадировцям, адже не має на те повноважень… Скоро Рубіжне буде повністю під українським прапором! А доля зрадників всім відома», - наголосив керівник ОВА.

Як повідомлялося, голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай 4 березня призначив голову Сєвєродонецької райдержадміністрації Романа Власенка керувати містом Рубіжне.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: Луганщина.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-