На окупованих територіях ворог збирає особисті дані під виглядом «перепису населення»

На окупованих територіях ворог збирає особисті дані під виглядом «перепису населення»

Укрінформ
Російські загарбники на окупованих територіях збирають особисті дані громадян. У подальшому їх можуть використати для переслідування, залякування, а також під час проведення так званих референдумів.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони.

"На тимчасово окупованих територіях рашисти збирають особисті дані містян для подальшого їх переслідування і залякування. Під приціл насамперед потрапляють військовослужбовці, члени їх сімей, а також громадські активісти, журналісти та культурні діячі. Робиться це під приводом «перепису населення», або під час роздачі «гуманітарки». Існує велика ймовірність того, що окупанти також намагатимуться використати цю інформацію під час проведення так званих референдумів, наприклад, у Херсоні", - йдеться у повідомленні.

Центр протидії дезінформації закликає громадян бути особливо пильними та нікому не надавати свою особисту інформацію і оригінали документів, а також повідомити своїм близьким, друзям та родичам про можливу небезпеку.

Як повідомлялося, станом на 28 березня, 30 країн Європи повністю або частково вимкнули зі свого ефіру російські пропагандистські канали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-