Ніч у регіонах: бої на сході й ракетні удари по Дніпру, Полтаві та Кривому Рогу

Ніч у регіонах: бої на сході й ракетні удари по Дніпру, Полтаві та Кривому Рогу

Укрінформ
В останню добу тривали бої та обстріли в Донецькій, Луганській областях та на Харківщині, найбільше – на Ізюмському напрямку. Крім того, ворог завдав ракетних ударів по Дніпропетровщині та Полтавщині.

Про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій станом на 8:00 про ситуацію в регіонах, яка є в розпорядженні Укрінформу.

Так, цієї ночі ворог завдав по Дніпропетровщині 10 ракетних ударів, чотири ракети збито. Росіяни пошкодили інфраструктурні об’єкти у Дніпрі та Кривому Розі. Двоє людей поранено.

У Полтаві вночі було завдано удару по одному з інфраструктурних обʼєктів, а вранці були удари по інфрастурктурних обʼєктах Кременчука. Всі відповідні служби працюють. Інформація про постраждалих уточнюється.

За останню добу від російської армії звільнено кілька сіл біля Чернігова. Після розмінувань та за наявності більш-менш безпечного шляху Чернігівська обласна військова адміністрація направляє у ці села гуманітарну допомогу (продукти, ліки).

У Київській області за ніч було кілька повітряних тривог, ситуація контрольована. ЗСУ та сили оборони продовжують зачистку населених пунктів в Бучанському, Вишгородському, Броварському районах. Територія замінована, зруйнована, є ДРГ супротивника. Росіяни відводять війська.

У Харкові вночі тривав хаотичний артилерійський обстріл житлових районів. В області бої тривають в Ізюмському напрямку. З населених пунктів, що поряд, евакуювали ще 1500 осіб. Росіяни вчора обстрілювали і Дергачівський район, жертв немає.

На Донеччині ворог обстрілював Очеретинську громаду (Новоселівка, Новобахмутівка). Інформація щодо руйнувань та кількості поранених з’ясовується. Маріуполь в облозі. Гуманітарний караван Червоного Хреста до міста не зайшов, повернувся.

На Луганщині від обстрілів постраждали міста Сєвєродонецьк, Рубіжне, Лисичанськ, Кремінна, Гірське, населених пунктів Березове, Тошківка. Там пошкоджено або зруйновано 31 об’єкт: 27 житлових будинків, будівля комунальної служби в Сєвєродонецьку, інші об’єкти інфраструктури. Поблизу Сєвєродонецька горить Борівське лісництво. За добу евакуювали 1300 людей.

На Херсонщині протягом останньої доби зафіксовано вибухи та обстріли. Найбільше — у Бериславському та Херсонському районах. Внаслідок боїв є постраждалі. Знищена та зруйнована інфраструктура. Прокуратура відкрила провадження про вбивство цивільних.

З повітряними тривогами, але без ушкоджень ніч минула у багатьох областях. Відносно спокійно було на Волині, Закарпатті, на Рівненщині, у Львівській, Івано-Франківській, Одеській, Тернопільській, Чернівецькій, Вінницькій, Кіровоградській областях, на Житомирщині та Черкащині.

Також доволі спокійно ніч минула на Миколаївщині, де тривають рятувально-пошукові роботі після ракетного удару в обласному центрі, та у Запорізькій області, яка близько опівночі прийняла велику колону біженців з Маріуполя, Бердянська, Мелітополя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-