У Херсоні російські військові затримали брата журналіста Риженка

У Херсоні російські військові затримали брата журналіста Риженка

Укрінформ
Російські загарбники на Херсонщині забрали брата журналіста Констянтина Риженка, який кілька днів не виходить на зв’язок, а батька відпустили за умови, що допоможе розшукати сина.

Про це в Телеграмі повідомляє SPILKA News, передає Укрінформ

«Затримали Захара, мене відпустили з умовою, аби я виходив на сина Костянтина. Попередили, що перший візит проходить стримано, наступного разу військові уже жорстко говоритимуть», - розповів Олександр Риженко голові Національної спілки журналістів Сергію Томіленку.

За словами батька, загарбники розшукують його сина за журналістську діяльність. Учора пройшов обшук у помешканні родини у Херсоні. Вилучили телефони, техніку у Захара Риженка.

«У мене запитували, чи через гроші син публікує свої матеріали, чи за переконаннями дотримується «націоналістичних поглядів»? Відповіли, що якщо Костянтин «за гроші, то швидко з ним знайдуть спільну мову», - сказав Олександр Риженко.

25-річного Захара Риженка допитували, йому пред’явили претензії за користування захищеним месенджером Signal.

Олександр Риженко сподівається, що його сина відпустять. Сам же він зараз переховується.

У квартирі залишилася 87-річна бабуся Костянтина і Захара.

Журналіст Костянтин Риженко не виходить на зв’язок від середи.

Національна спілка журналістів України висловлює солідарність із журналістами та членами їх родин - жертвами російської окупації у Херсоні, Бердянську, Мелітополі та інших містах, які тимчасово зайняті загарбниками. Спілка журналістів інформує Міжнародну та Європейську федерації журналісті про воєнні злочини росії проти працівників ЗМІ в Україні.

Раніше НСЖУ повідомила, що у Херсоні зник журналіст Костянтин Риженко - на його Телеграм-каналі з’явилося повідомлення, яке сигналізує, що журналіст втратив доступ до зв’язку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-