На Закарпатті почався паводок - понад 600 будинків без газу

На Закарпатті почався паводок - понад 600 будинків без газу

Відео
Укрінформ
На Закарпатті через сильні опади почався паводок в Тячівському районі, пошкоджено дюкерний перехід, понад 600 будинків без газу.

Про це повідомило АТ "Закарпатгаз" у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"На Тячівщині, у селі Добрянське, без газопостачання залишилися 628 будинків та школа. Значні опади спричинили підвищення рівня води у річці Тересва. В результаті це призвело до паводку, розмиття берегової лінії, а відтак ушкодження дюкерного переходу газопроводу середнього тиску ДУ 150", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, ситуація належить до рівня надзвичайних. Дюкерний перехід, простими словами, — це підводний газопровід, прокладений по дну ріки. Тому ремонтні роботи вимагають особливих дій та професіоналізму.

На місце надзвичайної ситуації негайно виїхали аварійники 104, керівництво як Хустського відділення, так і головного управління АТ "Закарпатгаз".

За словами фахівців, у зв’язку із погодними умовами відремонтувати дюкерний перехід неможливо. Опрацьовуються варіанти будівництва тимчасового альтернативного газопроводу. Споживачів попросили перекрити крани перед газовим обладнанням.

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпатті діє потужний водозахисний протипаводковий комплекс вартістю 1 млрд грн, який включає, зокрема, 70 км дамб, 300 км берегоукріплень, 32 стаціонарні насосні станції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-