На Луганщині погоджено п’ять маршрутів евакуації з шести міст – Гайдай

На Луганщині погоджено п’ять маршрутів евакуації з шести міст – Гайдай

Укрінформ
На Луганщині евакуацію на сьогодні заплановано з шести міст та сіл області, погоджено п’ять маршрутів. З міста Кремінної зранку вже вдалося евакуювати 52 цивільних людини.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«52 людини сьогодні вже вдалося евакуювати з Кремінної. Вони рушать до потягів в Слов’янську», - написав очільник області.

Він зазначив, що сьогодні, 1 квітня, в області погодили відкриття п’яти «гуманітарних коридорів», але «режиму тиші» росіяни не дотримуються. Евакуацію заплановано з шести міст та сіл.

Керівник ОВА наголосив, що ситуація у регіоні вкрай загострена і радив всім цивільним евакуюватися.

«Ми все ще очікуємо на «режим тиші». Росіяни поки його не дотримуються. Обстріли з їх боку тривають. Ми намагаємося врятувати від небезпеки всіх, хто вирішив і готовий виїхати в безпечні регіони України. Жителям Попасної, Гірського, Нижнього, Рубіжного, вважаю, слід приймати рішення якомога швидше. Ситуація вкрай загострена. Діставатися до віддалених населених пунктів автобусам та автівкам з продуктами харчування стає все небезпечніше. Із Сєвєродонецька і Лисичанська бажаючих убезпечити себе щодня дуже багато», - пояснив Гайдай.

Він додав, що навіть ті мешканці області, хто ще тиждень тому мав сумніви, поспілкувались зі знайомими, що вже виїхали, та теж вирішили приєднатися до них.

Гайдай перерахував ці п’ять маршрутів евакуації: Бахмут – Лисичанськ – Сєвєродонецьк – Рубіжне; Бахмут – Лисичанськ – Гірське – Нижнє; Бахмут – Лисичанськ – Сєвєродонецьк; Бахмут – Попасна; Бахмут – Лисичанськ.

Як повідомлялося, 31 березня на Луганщині із небезпечних населених пунктів, які постійно обстрілюють російські загарбники, не зважаючи на те, що не було «режиму тиші», евакуювали загалом понад 380 мирних жителів.

24 лютого президент рф путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-