Обстріли на сході, бої під Черніговом, зачистка на Київщині - зведення обладміністрацій

Обстріли на сході, бої під Черніговом, зачистка на Київщині - зведення обладміністрацій

Укрінформ
В останню добу тривають обстріли на Донеччині та Луганщині, ідуть бої під Черніговом, у Харкові зросла інтенсивність обстрілів, на Київщині проводиться зачистка.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій станом на 8.00 про ситуацію в регіонах.

Зазначається, що на Київщині ніч пройшла відносно спокійно. Декілька повітряних тривог по всій області. Ворог продовжує часткове відведення підрозділів з півночі області. Макаров, Ірпінь - контролюються ЗСУ. Інфраструктура зруйнована, територія замінована. Йде операція із зачистки.

Тривають бої біля Чернігова, вчора звільнено кілька сіл неподалік цього обласного центру в київському напрямі. Інтенсивність обстрілів міста за добу зменшилась. 

У Донецькій області широких наступальних дій з боку противника не відбувалося, натомість обстріли по всій лінії зіткнення тривають. За добу загинули 7 цивільних, серед них одна дитина, 22 поранених, з них - 4 дітей. Найсильніші обстріли і руйнування зафіксовано в Авдіївці, Мар'їнці, Красногорівці, Вугледарі. Зранку у Мар'їнці відбувається штурм піхоти, українські військові відбивають атаки, також ідуть обстріли околиць Новолуганського. Маріуполь без змін: заблокований, але бореться. Жоден гуманітарний вантаж до міста на зайшов - загарбники не пускають.

У Луганській області тривають потужні обстріли Сєвєродонецька, Рубіжного, Лисичанська, Кремінної. Пошкоджено 20 об’єктів, серед них — 9 багатоквартирних та 9 приватних житлових будинків, об’єкти інфраструктури. Від обстрілів росіян загинули 2 людей у Сєвєродонецьку. Постраждали жителі Лисичанська і Тошківки. Врятовано з полум’я 4 людини. Без газопостачання перебувають 32 населені пункти, з них 28 — повністю та 5 частково.

Інтенсивність обстрілів збільшилася у Харкові, увечері ракета влучила в центральну частину міста. За попередніми даними, жертв немає. Тривають обстріли житлових районів. По області тривають бої на Ізюмському напрямку. З населених пунктів району евакуйовують людей, за вчора — 2500 осіб.

Миколаївщина: уночі відбувались обстріли Миколаївського району. На інших територіях ніч відносно спокійна. Тривають рятувально-пошукові роботі після ракетного удару в Миколаєві.

На Херсонщині тривають вибухи та постріли. На кордоні із Миколаївською та Дніпропетровською областями за останню добу велися бойові дії. Місцеві жителі повідомляють про знищену інфраструктуру, будинки місцевих жителів, ці райони - на межі гуманітарної катастрофи.

Відносно спокійно ніч минула на Волині, у Закарпатті, на Рівненщині, у Львівській, Івано-Франківській, Одеській, Тернопільській, Запорізькій, Чернівецькій, Вінницькій, Кіровоградській областях, на Полтавщині, Житомирщині, Черкащині, на Сумщині та у Дніпропетровській області.

24 лютого президент рф путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-