У львівському Охматдиті прооперували 14-річну киянку, яка разом з родиною потрапила під обстріли

У львівському Охматдиті прооперували 14-річну киянку, яка разом з родиною потрапила під обстріли

Укрінформ
Медики львівського Охматдиту провели численні оперативні втручання 14-річній киянці, родина якої потрапила під обстріли російських загарбників під час втечі з окупованого села.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Львівської обласної дитячої лікарні «Охматдит», передає Укрінформ.

«У Каті дуже постраждали нерви та сухожилля на руці. У львівському Охматдиті нам провели низку оперативних втручань і стабілізували її стан. Дякуємо за це», - розповіла мама дівчинки пані Ніна.

Коли почалася війна, батьки Катерини прийняли рішення їхати в село, що за 80 кілометрів від Києва. Думали, що це безпечніше, ніж у самому місті. Проте швидко зрозуміли, що помилилися, бо окупант, бажаючи захопити столицю, рухався зі сторони ближніх сіл, обстрілюючи їх.

«Ми спочатку не вірили, що це відбувається. І чоловік призупинився, але обстріли посилилися, і він натиснув на газ. Ми мчали фактично на одних дисках. У мене перед очима - чоловік з пораненою головою та з відірваними пальцями правої руки, Катя – під якою загорілося переднє сидіння і яка отримала кульові поранення плеча та руки. Дякувати Богу, ми доїхали до першого блокпосту, не знаючи, чи це наші хлопці, ми просто довірилися їм», - згадує мати.

Постраждалій сім’ї хлопці з тероборони надали першу медичну допомогу і відвезли в лікарню в Броварах, пізніше їх транспортували до київського Охматдиту, а потім - до львівського.

У четвер дівчинка з мамою і братом, за власним бажанням і з допомогою волонтерів, вже поїхала на подальшу реабілітацію до Чехії.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-