Повертатися до Ірпеня зарано: тривають заходи із зачистки та розмінування

Повертатися до Ірпеня зарано: тривають заходи із зачистки та розмінування

Укрінформ
Місцеві жителі Ірпеня повинні зачекати з поверненням у місто, адже й досі тривають артилерійські обстріли ворога і ліквідація наслідків присутності росіян у населеному пункті.

Про це в Телеграмі повідомив голова київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк, передає Укрінформ.

«Нашими силами оборони вдалося звільнити від російських загарбників багато населених пунктів в області, в тому числі місто-герой Ірпінь. В той самий час орки продовжують обстрілювати цей населений пункт, йдуть постійні бої. Наші захисники вдало протистоять ворогу, у мене немає сумніву, що ми звільнимо Бучу, Гостомель, Ворзель та всі окуповані загарбником території Київської області, але говорити про повернення місцевого населення до Ірпеня ще дуже рано, адже це небезпечно», - йдеться в повідомленні.

За словами Павлюка, по Ірпеню продовжують вести артилерійські обстріли.

«Місто під постійними артилерійськими обстрілами, багато житлових будинків та прилеглих територій заміновано нелюдами. Ще тривають заходи з очистки нашими силами оборони. Також проводяться розмінування силами ДСНС як у самому місті, так і на під'їздах. Тільки, коли пройдуть всі заплановані етапи операції із зачистки, розмінування, перевірки поліцією житлових комплексів, можна буде говорити про повернення жителів до Ірпеня та інших звільнених населених пунктів. Про це ми повідомимо всіма офіційними джерелами кожному з вас», - розповів голова Київської ОВА.

Окрім того, він закликає читати лише офіційну інформацію з приводу ситуації в Ірпені.

«Знаю, що кожен хоче повернутися до власної домівки. Прошу вас поставитися до ситуації з розумінням та терпінням. Реагуйте на офіційну інформацію, а не на дописи в соціальних мережах, які, на жаль, не завжди відповідають дійсності. Для нас безпека та збереження життя людей є пріоритетними напрямками. Всі наші зусилля спрямовані саме на це. Перемога буде за нами. Бережіть себе», - наголосив очільник області.

24 лютого 2022 року росія почала неспровоковану війну проти України, проводить систематичні обстріли та бомбардування мирних міст та селищ. Це призвело до численних жертв серед місцевого населення, більше чотирьох мільйонів українців вимушені були покинути країну, рятуючись від російських бомб.

Збройні сили України та підрозділи Територіальної оборони зупинили наступ ворога, який не зміг просунутися по жодному зі стратегічних напрямків та був відкинутий від Києва в результаті контрнаступу українських сил.

Російське командування спробувало видати відведення своїх військ з-під удару «проявом доброї волі», але при цьому продовжило масовані артилерійські та ракетні обстріли житлових кварталів українських міст, які не припинялися навіть під час переговорів у Стамбулі 29 березня.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-