На Житомирщині на початку бойових дій російські війська захопили чотири села

На Житомирщині на початку бойових дій російські війська захопили чотири села

Укрінформ
Російські війська на початку бойових дій захопили чотири села в Народицькій територіальній громаді на Житомирщині.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

«Росія веде повномасштабну війну, і Житомирщина є одним із театрів бойових дій. Мапа Житомирщини зараз є своєрідним відображенням мапи України. У нас є невеличка територія, яка окупована, це 4 села Народицької громади неподалік Чорнобильської зони. У нас є лінія розмежування – це кордон із Київською областю, що проходить через Народицьку і Малинську громади, де ведуться фактично повноцінні бойові дії. І в нас є мирна територія, яка повинна призвичаюватися жити в нових реаліях. Я закликав аграріїв проводити посівну кампанію, а бізнес - повертатися до роботи в тих частинах області, де це можливо», - зазначив Бунечко.

За його словами, з початку війни область лише 2 дні не потерпала від авіаційних чи ракетних ударів і обстрілів. Житомирщину обстрілюють балістичними ракетами, завдають авіаційних ударів, і вже стали регулярними обстріли з «Градів» у Народицькій і частково Малинській громадах.

«У результаті так званої «спецоперації» путіна в Україні потерпають не лише військові об’єкти, а й цивільні. Прикладом цього є дві зруйновані школи, зокрема ліцей №25 у центрі Житомира. Фотографія цього ліцею, так званого «військового об’єкта», буде одним із доказів у Гаазькому трибуналі... В Овручі також зруйнована школа», - додав голова ОВА.

24 лютого за вказівкою президента росії путіна почалося повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-