Загарбники тримають у заручниках майже 20 тисяч жителів Ізюму  та не дають «зелених коридорів»

Загарбники тримають у заручниках майже 20 тисяч жителів Ізюму та не дають «зелених коридорів»

Укрінформ
Російські загарбники тримають в заручниках майже 20 тисяч жителів Ізюму на Харківщині та не надають гуманітарних коридорів. Якщо найближчими днями ситуація не зміниться, гуманітарна катастрофа перетвориться на геноцид.

Про це написав у Фейсбуці начальник управління молоді, спорту та іміджевих проєктів Ізюмської міської ради Максим Стрельник, передає Укрінформ.

«Російські окупанти вже близько 20 днів тримають в заручниках майже 20 тисяч ізюмчан в повністю заблокованому місті без їжі, води, ліків, світла, тепла, мобільного зв’язку та Інтернету. Ситуація в Ізюмі, на жаль, найгірша серед усіх міст України. Такої жорстокості вороги не проявляють навіть в багатостраждальному Маріуполі, бо там хоч іноді відкриваються гуманітарні коридори», - написав Стрельник.

Він зауважив, що якщо найближчими днями ситуація не зміниться, то гуманітарна катастрофа в Ізюмі перетвориться на геноцид українського населення на Слобожанщині.

Як розповіли кореспонденту агентства жителі частини міста, яку наразі утримують ЗСУ, люди готують їжу на вогнищах, мають запас харчів ще максимум на 2 тижні. Інформації про те, що відбувається на непідконтрольній території, немає.

В Ізюмі точаться запеклі бої, окупанти зайняли частину міста. До блокування вдалося організовано вивезти 3 тис. жителів. Останній раз гуманітарну допомогу міська влада змогла передати 14 березня. В Ізюмі повністю зруйновані лікарні, дитячі садочки та близько 80% багатоповерхової житлової забудови, немає води, газу, опалення, світла та мобільного зв’язку.

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування воєнних злочинів росії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-