У Голій Пристані на Херсонщині підтримали викрадених військами рф земляків

У Голій Пристані на Херсонщині підтримали викрадених військами рф земляків

Відео
Укрінформ
У Херсонській області в Голій Пристані, мера якої викрали російські окупанти, містяни зібралися на мирну акцію протесту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці міська рада Голої Пристані.

Містяни зібралися на підтримку усіх мешканців громади, зокрема і міського голови, які були викрадені та перебувають у полоні військових армії держави-агресора.

Під час акції її учасники казали про порушення прав і свобод цивільних українських громадян.

«Ми мирні люди, наша держава – мирна. Проте 24 лютого відбулося віроломне вторгнення, що позбавило багатьох життя, здоров’я, своїх осель. Ця біда не пройшла повз нашого міста, нашої громади… Примусово представники військових рф забрали і утримують до цього часу нашого мера, очільника нашої громади (міського голову Голої Пристані Олександра Бабича – ред.), якому ми довірили своє благополуччя», - зазначалося під час заходу.

Учасники акції наголосили – люди зробили свій вибір, і цей вибір сьогодні хочуть зламати, примусово «переламати нас з вами». Вони нагадали, що на виборах міський голова переміг з великим відривом – таким чином громада висловила йому свою підтримку. Після 24 лютого міський голова робив все, щоб у громаді не сталося гуманітарної катастрофи. У громаді відновили роботу млина, пекарні, тепер не треба пів дня стояти за хлібом у черзі. У місті організували патрулювання для того, щоб захистити населені пункти від мародерів, інших злочинців.

«Саме тому я вийшов на цю акцію, щоб висловити протест (проти викрадення військовими рф цивільних людей, зокрема й мера - ред.)», - сказав один з учасників акції.

На мітингу зазначили, що крім міського голови у заручниках утримуються ще семеро мешканців громади – цивільних, які не загрожували окупанту нічим. Затримані російськими загарбниками жителі громади просто люблять Батьківщину, рідний край.

Присутні на акції заявили, що вони вільні і хочуть жити у вільній державі, що нині на окупованій військовими рф території відбувається порушення Женевської конвенції щодо цивільного населення у період воєнних дій.

Станом на ранок 31 березня всі в'їзди і виїзди до міста вільні, безпосередньо у місті російських військ немає.

Як повідомляв Укрінформ, у Голопристанській громаді лишається невідомою доля восьми місцевих мешканців, серед яких і міський голова, що були викрадені загарбниками.

На Херсонщині жителі регулярно проводять мирні акції протесту проти російського агресора. Російські військові застосовують силу та зброю проти людей, є поранені та затримані. Також вони викрадають мешканців області.

У Херсоні міська рада розробила єдину форму для подання інформації про викрадених, зниклих людей та факти мародерства.

Служба безпеки України розширила канали отримання інформації від громадян про воєнні злочини росіян на території України.

24 лютого президент рф путін почав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Альона Литвиненко, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-