На Харківщині за добу зафіксували маже 380 обстрілів із «Градів» та «Смерчів»

На Харківщині за добу зафіксували маже 380 обстрілів із «Градів» та «Смерчів»

Укрінформ
На Харківщині за добу зафіксували маже 380 обстрілів із «Градів» та «Смерчів», найбільш масовано окупанти обстрілювали м. Дергачі.

Про це повідомив у своєму Телеграмі голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

«За минулу добу російські війська нанесли 47 разів артилерійських, мінометних, танкових, ударів по районах П’ятихаток, Олексіївки, ХТЗ. Зафіксували близько 380 обстрілів із «Граду» та «Смерча». У Салтівці ворог пошкодив газогін, була сильна пожежа, на зараз рятувальники її локалізували. Окупанти масовано обстрілювали Дергачі. Одна людина загинула, троє отримали поранення. У місті зруйнували одну з будівель міськради, пошкодили багато будинків. У цьому напрямку наші ЗСУ працюють і поступово виганяють ворога», - повідомив голова ОВА.

Він зазначив, що найгарячійшою точкою в регіоні залишається м. Ізюм, там тривають бої і постійні обстріли.

«Ми щодня працюємо над відкриттям «зелених» коридорів. Але поки що рф не дає нам такої можливості. Як бачимо, дії російських окупантів спрогнозувати складно, вони діють абсолютно хаотично. Але що можемо сказати точно, що наші Збройні сили утримують позиції і сунуть ворога якнайдалі від області», - заявив Синєгубов.

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування військових злочинів росії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-