На Луганщині через ворожі обстріли загорілися нафтосховище і школа

На Луганщині через ворожі обстріли загорілися нафтосховище і школа

Фото
Укрінформ
На Луганщині внаслідок ворожих обстрілів загорілися школа в Сєверодонецьку і нафтосховище в Лисичанську.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Луганської обласної військової адміністрації, передає Укрінформ.

"Вже ввечері у Сєвєродонецьку сталося займання школи, а в Лисичанську – нафтового сховища. Для скорішої локалізації вогнища туди направлено посилений наряд рятувальників", - йдеться у повідомленні.

В ОВА зазначають, що без врахування учорашніх ранкових обстрілів, у Лисичанську від вогню росіян запалали 9 житлових будинків, у Сєвєродонецьку - 5, у Рубіжному – 1. Низка будинків пошкоджена без займань.

Росіяни б’ють зі всіх видів важкого озброєння. Якщо раніше в Лисичанську люди почували себе більш-менш безпечно, у порівняні із ситуацією в інших містах області, то учора не залишилося жодного мікрорайону, який не постраждав би від обстрілів. Кожна із трьох основних частин населеного пункту потерпала від артилерії та "Градів". Рахунок зруйнованих будинків йшов на десятки. Дві людини загинули, двоє дітей у важкому стані. Кількох постраждалих та загиблих містян годинами неможливо було забрати з вулиць. Остаточна кількість жертв ще встановлюється.

Водночас протягом доби ЗСУ відбили 5 атак ворога на Луганщині та Донеччині. Зокрема, українські захисники знищили 10 танків, 18 одиниць броньованої та 13 одиниць автомобільної техніки, 15 артилерійських систем.

Підрозділи протиповітряної оборони в небі українського Донбасу збили один ворожий літак, три безпілотних літальних апарати противника та одну крилату ракету.

Як повідомляв Укрінформ, військова ситуація на Луганщині загострилася. 30 березня Попасну атакувала російська авіація, Лисичанськ - артилерія та РСЗВ. За добу щонайменше двоє загиблих, п‘ятеро поранені, 21 врятовано.

24 лютого президент рф путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-