На Київщині стартувала посівна кампанія

На Київщині стартувала посівна кампанія

Фото
Укрінформ
У господарствах Київської області стартувала посівна кампанія під урожай 2022 року.

Як передає Урінформ, про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк в Телеграмі.

«Ще ніколи, за часів незалежності України, нам не доводилося сіяти хліб під вибухи та пожежі. Та аграрії розуміють важливість надійного тилу для захисників Батьківщини. Тому вважають свою роботу - другим фронтом у боротьбі нашого народу за свободу. Сьогодні сам переконався у цьому. Поспілкувався з людьми. Настрій у всіх бойовий та бадьорий. Аграрії запевнили – хліб буде», - зазначив Павлюк.

За його словами, на сьогодні почали сіяти у господарствах Білоцерківського, Фастівського, Бориспільського, Броварського та Обухівського районах яру пшеницю та ярий ячмінь.

Зазначається, що є труднощі із наявністю мінеральних добрив та пального. Банки вже розпочали кредитування аграріїв.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів збільшив розмір державної гарантії компенсації відсоткової ставки за залученими кредитами для сільськогосподарських виробників під час посівної з 50 млн грн до 1,5 млрд грн для одного підприємства.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-