Ірпінь постійно обстрілює ворог - мер просить не повертатися в місто ще місяць

Ірпінь постійно обстрілює ворог - мер просить не повертатися в місто ще місяць

Укрінформ
Місто Ірпінь знаходиться 100% під контролем українських військових, проте потерпає від обстрілів російських загарбників із кількох напрямків.

Про це сказав міський голова Ірпеня Олександр Маркушин на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На сьогодні місто 100% під контролем наших військових, нашої територіальної оборони, є поліція, зайшов спецпідрозділ особливого призначення, у нас є комунікація з ними”, - зазначив Маркушин.

Водночас він підкреслив, що в місті наразі ще небезпечно.

“Нас постійно обстрілюють - з районів Бучі, Ворзеля Ірпінь страждає від обстрілів “Градів”, від обстрілів мінометів, від важкої артилерії. Частково обстрілюють нас із танків і стрілецької зброї, але повністю периметр контрольований нашими військами, і в Ірпені нема російських загарбників”, - сказав міський голова.

Також він повідомив, що до повного відновлення водо- та теплопостачання ще не дійшли через постійні обстріли.

“Дякуючи Київводоканалу, є у нас погодження і починаємо воду тягнути з міста Києва до міста Ірпінь. Там, де безпечно, вже бригади починають працювати. По енергопостачанню, газопостачанню буде довга історія. Частина підстанцій розбомблена, і дуже багато будинків, які розбомбили, там же газові труби, треба їх зварювати. Але ми запустимо критичну інфраструктуру та комунальні служби тоді, коли буде безпечно в місті. На сьогодні небезпечно - всю ніч ішли обстріли”, - наголосив Маркушин.

За його словами, обстрілюють райони з напрямку Ворзеля, Житомирської траси, Романівського напрямку, Гостомеля.

“Хочу звернутися до наших містян. Шановні мої, любі мої, не повертаймося поки що в місто. Це небезпечно. Я скажу, коли повернутися, але в найближчий місяць точно повертатися не можна. Я повинен з нашою командою відновити інфраструктуру. Далі ми будемо, звичайно, дуже раді всіх бачити. Дайте нам час впоратися з ворогом, бо не буває вільного Ірпеня без вільної Бучі, Ворзеля, Гостомеля, бо звідти йдуть на нас обстріли. Коли ми звільнимо ті міста, то нам буде легше працювати над відновленням нашого міста. Дайте нам час”, - звернувся мер Ірпеня до жителів міста.

Як повідомлялося, з 24 лютого за вказівкою президента рф путіна розпочалося повномасштабне вторгнення російських військ в Україну. Вони обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. ЗСУ та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-