Рідні шукають херсонця Миколу Миронюка, якого викрали російські загарбники під час мирної акції

Рідні шукають херсонця Миколу Миронюка, якого викрали російські загарбники під час мирної акції

Фото
Укрінформ
Невідома доля херсонця Миколи Миронюка, який був викрадений російськими окупантами 24 березня. Востаннє родина бачила його під час обшуку вдома – чоловік був побитий.

Про це телефоном Укрінформу розповіла його дружина Світлана.

«Це сталося 24 березня (зник – ред.). Я бачила чоловіка востаннє, коли його привезли на обшук додому», - повідомила Світлана Миронюк.

Як розповідають члени родини, чоловік був побитий і затриманий біля кінотеатру «Україна» орієнтовно о 12.45. Саме тут, на площі Свободи, херсонці проводили мирні мітинги.

За кілька годин після викрадення за його місцем проживання прибули озброєні військові та особи в цивільному на трьох авто з маркуванням «Z». Вони шукали зброю, але не знайшли. Привезли вони з собою і Миколу Миронюка – у нього була натягнута на очі шапка, замотана скотчем, розбитий ніс і рот у крові. Рідних до нього не підпустили.

Микола Миронюк, 1965 року народження, потребує лікування, наголосила дружина.

Наразі ніякої інформації про нього у родини немає.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині жителі регулярно проводять мирні акції протесту проти російського агресора. Загарбники застосовують силу та зброю проти людей, є поранені та затримані. Також вони викрадають мешканців області.

У Херсоні міська рада розробила єдину форму для подання інформації про викрадених, зниклих людей та факти мародерства.

Служба безпеки України розширила канали отримання інформації від громадян про воєнні злочини російських окупантів на території України.

24 лютого президент рф путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-