Миколаївщина буде розбудовувати логістику через залізницю та автошляхи – Кім

Миколаївщина буде розбудовувати логістику через залізницю та автошляхи – Кім

Укрінформ
В Миколаївській області планується розбудова логістики за допомогою залізниці та автошляхів, адже морські порти заблоковані російською федерацією. 

Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Віталій Кім час пресконференції для вітчизняних та іноземних ЗМІ, передає кореспондент Укрінформу.

"Найбільша проблема в тому, що у нас перекрите Чорне море і заблоковані порти, які давали нам 80 відсотків доходу, адже ми експортували зерно, олію тощо. Тому зараз ми будемо розбудовувати логістику через залізницю та автошляхи", - зазначив Кім.

За його словами, навіть мережеві підприємства з усієї України, які працювали на Миколаївщині, наразі мають намір евакуювати свої бізнеси. 

А тому на сьогодні з Міністерством інфраструктури опрацьовується певний план, який спрямований на пожвавлення економічних процесів в регіоні.

«Хотів би закликати іноземні компанії, підприємства з сусідніх та інших регіонів України розміщуватись на нашій території та купувати нашу продукцію. Тоді наша економіка запрацює, бо зараз вона в критичному стані», - підкреслив Кім.

Як повідомляв Укрінформ, 29 березня російська ракета поцілила в дев’ятиповерхову адміністративну будівлю Миколаївської ОДА. 15 людей загинуло, 33 - постраждало.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-