Половина Ірпеня зруйнована, точна кількість загиблих жителів невідома - мер

Половина Ірпеня зруйнована, точна кількість загиблих жителів невідома - мер

Укрінформ
Наразі немає точної інформації щодо кількості загиблих внаслідок атаки російських військових у місті Ірпені.

Про це сказав міський голова Ірпеня Олександр Маркушин на брифінгу, повідомляє Укрінформ.

“На сьогодні нема (кількості загиблих - ред.), але в той час, коли були дуже потужні військові дії, коли сутками ішов обстріл, людей просто мешканці ховали у дворах, на території парку. Я думаю, приблизно десь 200-300 людей, на жаль, загинули”, - сказав Маркушин, відповідаючи на запитання щодо інформації про кількість жертв серед мирного населення внаслідок обстрілів росіян.

Він додав, що дуже багато мирних жителів загинули під завалами багатоповерхових та приватних будинків, щоб розібрати які треба час.

"Ми бачимо, що 50% міста зруйновано,.. завали ще ніхто не розбирав, а там 100% є люди, багато виїхало, звичайно, але і багато залишилося”, - додав міський голова.

За словами Маркушина, наразі в місті Ірпінь перебуває близько 3,5 тисячі людей.

“На жаль, 16 хлопців із нашої територіальної оборони загинули, 29 у лікарні. Якщо взяти ще й ЗСУ, то, я думаю, десь до 50 людей загинуло, на жаль, і ще 100 поранених”, - розповів він.

Як повідомлялося, раніше Маркушин заявив, що місто Ірпінь на Київщині звільнено від російських загарбників, але жителям повертатися до нього поки що не можна.

З 24 лютого за вказівкою президента рф путіна розпочалося повномасштабне вторгнення російських військ в Україну. Вони обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-