У Маріуполі загарбники обстріляли польовий офіс консультативної місії ЄС

У Маріуполі загарбники обстріляли польовий офіс консультативної місії ЄС

Укрінформ
У Маріуполі загарбники обстріляли польовий офіс Консультативної місії Європейського Союзу.

Як передає Укрінформ, про це уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова поінформувала у Фейсбуці.

«​У Маріуполі окупанти обстріляли польовий офіс консультативної місії ЄС», - уточнила Денісова.

За її даними, у Донецькій області російські війська обстрілюють «Градами», артилерією «Смерч» та ракетами з тактичного комплексу «Точка-У» житлові квартали Авдіївки. Вона зазначила, що у районі промзони фіксувалися удари рф із застосуванням фосфорних боєприпасів.

Денісова поінформувала, що Авдіївка, що на Донеччині, уже місяць живе без водопостачання, три тижні без опалення та добу без електрики.

«На Луганщині сьогодні з важкого озброєння ведеться вогонь по житловим кварталам одного з районів Лисичанська. Є значні руйнування багатоповерхівок. Інформація стосовно кількості загиблих і поранених уточнюється. Завалів дуже багато», - уточнила вона.

Уповноважена ВР зазначила, що уночі під вогонь потрапили Сєвєродонецьк, Рубіжне, Попасна та Кремінна, і що було пошкоджено близько 16 цивільних об’єктів.

Вона поінформувала, що росіяни створюють гуманітарну кризу у Луганській області.

«У Рубіжному та Сєвєродонецьку внаслідок цільових обстрілів відбулося займання продовольчих на непродовольчих магазинів, пошкоджено потужну лінію електропередачі, яка з’єднувала міста Луганщини. Сєвєродонецьк повністю знеструмлений, відключені від живлення насосні станції, відсутня централізована подача води», - уточнила Денісова.

За її інформацією, у Хмельницькій області уночі у середу було завдано три ракетні удари по промислових об’єктах області.

«У Харківській області 180 обстрілів системою «Град», 39 артилерійський та мінометний обстріл за добу. Пошкоджені житлові будинки, об’єкти торгівлі, цивільної інфраструктури. Херсонщина: тривають сильні вибухи та обстріли у різних районах області. Окупанти знищують інфраструктуру та житлові будинки. Є загиблі та поранені серед цивільних», - заявила вона.

Зі свого боку Денісова закликала міжнародну спільноту до цілеспрямованих дій та посилення санкційного тиску для стримування агресії рф і примушення до припинення військових дій на території України.

«Прошу країни-члени НАТО – закрийте небо над Україною», - наголосила вона.

24 лютого 2022 року путінська росія розпочала військову агресію проти України, масовані обстріли та бомбардування житлових районів українських міст та селищ, що призвело до масових жертв серед мирного населення та примусило мільйони людей покинути свої домівки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-