На Закарпатті вимушені переселенці разом з місцевою громадою висаджують картоплю

На Закарпатті вимушені переселенці разом з місцевою громадою висаджують картоплю

Фото
Укрінформ
На Закарпатті вимушені переселенці разом з місцевими садять картоплю в рамках урядової програми "Сади перемоги".

Про це у Фейсбуці повідомила Агенція регіонального розвитку Закарпатської області, передає Укрінформ.

"У рамках урядової програми "Сади перемоги" в Дубриницько-Малоберезнянській громаді мешканці разом з тимчасово переміщеними жителями з різних міст України, що зареєстровані на території громади, висадили першу картоплю", - йдеться в повідомленні.

Як наголошують в АРР, в умовах війни одним з найважливіших питань, яке може бути вирішено в територіальних громадах, - не допустити голоду, створити умови самозабезпечення громад основними продуктами харчування, які можуть і мають бути вирощеними у громадах.

"Виробництво цих продуктів має бути в обсягах, достатніх для недопущення гуманітарної кризи, а також для забезпечення Збройних сил України. Про це в своєму листі до обласних військових адміністрацій наголошує Міністерство розвитку громад і територій України від 28.03.2022 року", - зазначили в Агенції регіонального розвитку.

Програма "Сади перемоги" сприяє самозабезпеченню харчовими продуктами, обробітком та засадженням земельних ділянок особистими селянськими господарствами, кожною міською сім’єю, що має дачну ділянку, кожною територіальною громадою, що володіє комунальними землями.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-