У словацькому місті Кошице, що поблизу Закарпаття, запускають гуманітарний хаб

У словацькому місті Кошице, що поблизу Закарпаття, запускають гуманітарний хаб

Укрінформ
У словацькому місті Кошице запускають європейський гуманітарний хаб Закарпатської ОВА.

Про це в Телеграмі повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, передає Укрінформ.

Разом із партнерами розпочали цю роботу ще декілька тижнів тому для оптимізації процесу постачання гумвантажів до України.

"Хаб матиме пряму залізничну гілку зі Словаччини, розгалужену мережу магістралей з різними країнами, необхідну матеріально-технічну базу, а поруч буде аеропорт", - зазначив Микита.

За його словами, для України це означає суттєве збільшення об’ємів гуманітарної допомоги, швидке її оформлення та доставка одразу з хабу в Словаччині у «гарячі точки».

До того ж, це додаткова можливість отримувати вантажі літаками в аеропорт міста Кошице з подальшим транспортуванням залізницею.

Усі відповіді на питання щодо використання цього майданчику надають фахівці, які 24/7 будуть працювати безпосередньо у Словаччині за номерами +380507000718, +380997272453 або на e-mail: uzez@carpathia.gov.ua, зазначили в Закарпатській ОВА.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-