На Буковині викрили канал переправлення ухилянтів через кордон

На Буковині викрили канал переправлення ухилянтів через кордон

Фото, відео
Укрінформ
У Чернівецькій області правоохоронці затримали чотирьох осіб, які організували канал незаконного перевезення за кордон військовозобов'язаних громадян. 

Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Чернівецької області, передає Укрінформ.

"Поки захисники боронять країну від ворогів, деякі чоловіки, аби уникнути військової служби, шукають шляхи незаконного виїзду. А також знаходяться ті, хто хоче на цьому заробити. Групу осіб, яка допомагала покинути країну, викрили поліцейські. До її складу входило четверо громадян. Організував її діяльність діючий лісничий, який  до того ж має зв’язки у кримінальних колах", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що порушники розміщували оголошення про надання послуг з переправлення військовозобов’язаних чоловіків за кордон у месенджерах. За один "квиток" брали 4 500 доларів.

"У разі зацікавленості особі відправляли дату, час та координати місця зустрічі. Надалі водій перевозив "пасажирів" через державний кордон поза межами пунктів пропуску до країни ЄС", - розповіли поліцейські.

Напередодні правоохоронці затримали одного з учасників угруповання та військовозобов'язаного чоловіка під час спроби перетину кордону.

При огляді автомобіля поліцейські виявили зброю, гранати до підствольних гранатометів та РГН із запалом, мінний універсальний підривник та димові шашки. На місці працювала група вибухотехніків.

Розслідування кримінального провадження проводиться за ч. 2 ст. 332 КК (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Здійснюються заходи для затримання інших учасників групи.

За скоєне організаторам може загрожувати позбавлення волі на строк від п'яти до семи років.

24 лютого президент рф володимир путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-